Predstavljen projekat "Bikon plus, najbolje prakse"

U Bijeljini je danas predstavljen novi koncept Bikon projekta za poboljšanje rada lokalnih vlasti čiji je cilj uključivanje što više opština i gradova u ovaj projekat i širenje najboljih praksi iz lokalnih zajednica.

Predstavljen projekat "Bikon plus, najbolje prakse"

Pomoćnik ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Milanka Šopin pozvala je sve lokalne zajednice da učestvuju u takmičenju koje promoviše kvalitetnije pružanje usluga građanima.

Prema njenim riječima, teme novog ciklusa "Bikon plus, najbolje prakse" su civilna zaštita i funkcionisanje lokalnih zajednica u vanrednim situacijama, stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta za privlačenje investicija, saradnja skupština opština sa građanima u procesu donošenja odluka i zaštita životne sredine u fukciji održivog razvoja.

Predsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske Mićo Mićić rekao je novinarima da je do sada 47 opština i gradova u Srpskoj i Federaciji BiH dobilo Bikon status i pohvale za pružanje usluga građanima.

U projekat će biti uloženo između 120.000 KM i 140.000 KM, a novac obezbjeđuju nadležna ministartstva u Republici Srpskoj i FBiH.

Najbolja opštinska praksa nagrađuje se sa 48.000 KM, od čega se organizuju studijska putovanja, dani otvorenih vrata ili izdavanje publikacija čiji je cilj širenje te dobre prakse.

Bikon projekat realizuje se u BiH od 2005. godine u organizaciji OEBS-a, a od 2008. godine preuzele su ga institucije vlasti u Republici Srpskoj i Federaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA