Srpski ambasador uputio protest Čelsi Hendler

Ambasador Srbije u SAD Vladimir Petrović zatražio je od američke mreže NBS Universal da preduzme mere povodom kleveta koje je američka komičarka Čelsi Hendler iznela protiv Srbije i njenih građana.

Srpski ambasador uputio protest Čelsi Hendler

Čelsi Hendler je u emisiji "Čelsi Lejtli" na kanalu E! koji je deo mreže NBC Juiverzal ocenila da je Srbija sramota od zemlje, i istovremeno izrazila čuđenje što je Srbima dozvoljeno da idu na koncerte.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Želeo bih da razgovaram sa vama u vezi ovog incidenta kao i o korektivnim merama koje bi NBC Universal i kanal E! bili spremni da preduzmu - naveo je srpski ambasador u Americi Vladimir Petrović u pismu upućenom predstavnici NBC Boni Hamer.

U pismu upućenom u ime Vlade Srbije, a u koje je novimagazin.rs imao uvid, Petrović je preneo da je vlada u Beogradu razočarana zbog "potcenjivačkih primedbi" iznetih u programu njihove mreže.

- Apelujemo da Hendlerova i njeni producenti ponovo pogledaju njen spisak 'tema koje su prešle granicu' i da komičarka razmisli o stvarima koje su joj bliske, kao što je jednakost. Njen superiorni ton i izjave su u suprotnosti sa njenim časnim nastojanjem za ostvarivanje istinske jednakosti - između pojedinaca, zajednica i naroda - naveo je Petrović. Dodao je da je nejasno kako Hendlerova može da iznese tvrdnju da je Srbija razočaranje od zemlje, pa čak i u šali.

Petrović je ukazao da će Hendlerova verovatno biti iznenađena kad čuje da je Srbija demokratska zemlja, da narod Srbije uživa velike slobode, a da je Beograd poznat širom Evrope kao grad sa najživljim noćnim životom na celom kontinentu.

- Iako razumemo koncept kasnovečernjih humorističkih emisija i cenimo poseban dar Čelsi Hendler da pronađe zabavu u svakodnevnom životu, jako se protivimo emisiji u kojoj je prešla granicu i sa ismevanja pojedinca prešla na ismevanje cele nacije. Smatramo da je to bilo neprikladno i bezukusno. Jednostavan - loš humor - istakao je ambasador.

On je podsetio da mnogi oglašivači sa NBC mreže uspešno posluju u Srbiji, a među njima su Majkrosoft, Filip Moris, Koka Kola, Panasonik, Ju.Es. Stil, Meril Linč i Američka banka.