Nastavljena potraga za Antonijom

Potraga za telom maloletne Antonije Bilić iz Hrvatske nastavljena je na području reke Krke i okolnih jezera. U potragu se uključili i slovenački vojnici.

Nastavljena potraga za Antonijom

Na terenu je i oko 130 pripadnika interventne policije iz više policijskih uprava u Hrvatskoj, kriminalisti, ronioci, vatrogasci i pripadnici gorske službe spasavanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kako javljaju lokalni mediji, slovenački vojnici su doneli poseban uređaj koji se koristi pri traganju za nestalima u snežnim lavinama, a koji treba da posluži za pretragu Krke i jezera Brljane. U potrazi za maloletnom Antonijom Bilić u ponedeljak je, bez rezultata, pretraživana Krka u delu za koji je Dragan Paravinja, osumnjičen za njeno ubistvo, naveo kao mesto gde je bacio telo mrtve devojke.

Županijsko državno tužilaštvo u Šibeniku zatražilo je u ponedeljak istragu protiv Paravinje zbog sumnje da je ubio 17-ogodišnju Antoniju Bilić kako bi prikrio pokušaj silovanja. Ministarstvo pravde Srbije saopštilo je da će tražiti od BiH izručenje Paravinje, osuđenog u Srbiji zbog silovanja, ali da će pristati da bude izručen Hrvatskoj jer se tereti za ubistvo, odnosno teže krivično delo.