Novi aparati za Bijeljinsko porodilište

Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Amela Lolić i savjetnik u Ministarstvu zdravlja Milan Skrobić uručili su danas bijeljinskoj bolnici "Sveti vračevi" nove aparate namijenjene za ginekološko odjeljenje.

BIJELJINA

Tokom posjete Ginekološko-akušerskom odjeljenju bijeljinske bolnice, predstavnici Ministarstva upoznati su sa aktivnostima na izgradnji nove bolnice i poboljšanju uslova rada u postojećem objektu bijeljinske bolnice.

Lolićeva je rekla da je, u okviru projekta "Uljepšajmo porodilišta u RS", u bijeljinsko porodilište donijela novi kardiotahograf koji će poslužiti za mjerenje otkucaja srca novorođenih beba, kao i dva fetalna monitora. Ona je najavila i nabavku transportnog inkubatora za bebe."Mi smo u svih 13 porodilišta u Srpskoj dostigli standard `Prijatelj beba`.

Sva porodilišta imaju neophodne uslove za normalno funkcionisanje, a na ovaj način ih samo poboljšavamo. Sve to treba da pomogne unapređenju radnih uslova za zaposlene u porodilištu, kao i za pacijente koji ovdje borave", rekla je Lolićeva.Ona je naglasila da je proteklih godina znatno investirano u bijeljinsko zdravstvo, podsjećajući da će Bijeljina uskoro dobiti modernu bolnicu.

"Što se tiče materijalnog statusa zaposlenih u zdravstvu, treba biti svjestan ekonomskog trenutka u kome se nalazimo i tome se i prilagođavati", istakla je Lolićeva. Direktor bijeljinske bolnice Siniša Maksimović rekao je da predstavnici Ministarstva današnjom posjetom porodilištu žele da upoznaju bolnički kolegijum sa aktivnostima koje ministarstvo preduzima na poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga u ovoj oblasti.

On je rekao da će aparati, koje je danas dobilo porodilište, značiti puno za poboljšanje uslova rada zaposlenih i za pacijente. "Proteklih godina Ginekološko - akušersko odjeljenje dobilo je sasvim novo ruho, objekat je renoviran, oprema obnovljena.

Prostor je u potpunosti oplemenjen, zamijenjeni su dotrajali prozori i stolarija, okrečene sve prostorije. Sada imamo funkcionalan i moderan prostor za ovu namjenu", istakao je Maksimović.On je rekao da se godišnje u bijeljinskom porodilištu rodi 1 000 beba.