Evropske željeznice na meti "Al-Kaide"

“Al-Kaida” planira napade na evropsku mrežu brze željeznice, objavio je danas najtiražniji njemački dnevni list “Bild”, pozivajući se na obavještajne izvore, prenose agencije.

Evropske željeznice na meti "Al-Kaide"

U tekstu se navodi da bi pomenuta teroristička mreža mogla da postavi eksploziv u vozove ili tunele, ili da sabotira pruge ili električne instalacije.

"Bild" navodi da su te informacije potekle od američke Nacionalne bezbjednosne agencije (NSA), koja je prisluškivala konferencijske pozive u kojima su učestvovali neki od najviših operativaca "Al-Kaide".

Glavna tema tih razgovora je bio napad na evropsku željezničku mrežu, navodi "Bild".

Njemačke vlasti su na te prijetnje odgovorili uvođenjem diskretnih mjera poput raspoređivanja policajaca u civilu na najveće željezničke stanice kao i glavne linije u zemlji.

SAD i nekoliko zapadnih zemalja privremeno su bile zatvorile svoje ambasade u arapskim zemljama, pošto su obavještajne službe dobile saznanja o mogućim napadima "Al-Kaide" prisluškujući početkom avgusta razgovor između lidera "Al-Kaide" Ajmana al-Zavahirija i više od 20 operativaca iz čitave svjetske mreže te terorističke organizacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA