Stanje Jovanke Broz nešto bolje

Nakon intenzivne terapije i nege u prethodnih 24 časa došlo je do blagog poboljšanja svesti udovice bivšeg predsednika SFRJ Jovanke Broz, saopšteno je iz KCS.

Stanje Jovanke Broz nešto bolje

Ipak, navodi se da je ona i dalje hemodinamski nestabilna, odnosno da je u stanju poremećenog krvnog pritiska i pulsa.

U saopštenju se navodi da je Jovanka Broz pod stalnim, intenzivnim lekarskim nadzorom i da se njeno stanje detaljno prati i primenjuju mere koje su uobičajena procedura kod ovakvih stanja.

"Ukoliko bude bilo kakvih promena u zdravstvenom statusu gospodje Broz, Urgentni centar će se oglasiti saopštenjem u toku današnjeg dana, a ukoliko ne bude promena, saopštenje o njenom zdravstvenom statusu objavićemo narednog dana", navodi se u saopštenju.

Jovanka Broz primljena je juče u Urgentni centar u polusvesnom stanju sa dekubitnim ranama i većom ranom na grudnom košu.

Kako je juče rekao direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar, prvi rezultati pokazuju na početak sepse.

Jovanka Broz rođena je 1924. godine u Lici. 1952. udala se za Tita sa kojim je živela do njegove smrti 1980. Živi u Beogradu u skromnim uslovima i dugo je bila bez ikakvih ličnih dokumenata. Izolacija joj je pre 33 godine bila nametnuta, da bi se kasnije u nju sama povukla.

U centar pažnje Jovanka Broz vratila se 2009. kada je javnost saznala da živi u relativnom siromaštvu bez ijednog dokumenta. Jula 2009. godine ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uručio joj dokumenta - ličnu kartu i pasoš.

Kao neposredan svedok cele turbulentne epohe u istoriji Balkana, ona je još uvek predmet ogromnog regionalnog medijskog interesovanja. Jovanka Broz se retko pojavljuje u medijima, a poslednjih meseci veliku pažnju su privukle njene ispovesti.

U februaru ove godine Jovanka Broz je prijavila pljačku kuće na Dedinju u kojoj živi i iz koje su bile odnete brojne dragocenosti.

Nekadašnja prva dama Jugoslavije je još sredinom osamdesetih podnela sudu dokument na više strana sa njenom ličnom imovinom koju potražuje. Do danas joj lične stvari koje su joj oduzete 1980. nisu vraćene niti je podeljena imovina Josipa Broza Tita između njegove udovice, sinova i unuka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA