Tadić stigao u Sarajevo

  • BiH
  • 06. Jul 2011.

Predsjednik Srbije Boris Tadić doputovao je danas u Sarajevo u jednodnevnu posjetu BiH, a na aerodromu ga je dočekao ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj.

Tadić stigao u Sarajevo

Dobrodošlicu Tadiću, poželjeli su i srpski ambasador u BiH Ninoslav Stojadinović i ambasador BiH u Srbiji Boris Arnaut, te gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen. Tokom svečanog dočeka Tadića na aerodromskoj pisti bio je postrojen počasni vod Oružanih snaga BiH.

Prema predviđenom protokolu, Tadić odlazi u rezidenciju "Konak", gdje će biti priređena ceremonija svečanog dočeka sa vojnim počastima, nakon čega slijedi sastanak sa članovima Predsjedništva BiH. Potom je planiran susret delegacija BiH i Srbije, nakon čega će u 12.15 časova biti održana konferencija za novinare. Tadić će u odvojenim susretima tokom poslijepodneva razgovarati sa članovima Kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH, te predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Nikolom Špirićem.

Predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo uručiće danas u Sarajevu Tadiću orden ovog pokreta, najviše priznanje organizacije. Osim Tadića, orden Evropskog pokreta za pomirenje naroda i promociju regionalnog partnerstva u procesu evropskih integracija ove godine dobili su ipredsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, hrvatski predsjednik Ivo Јosipović i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović. Ovo je druga zvanična posjeta Tadića BiH. Prethodno je Tadić posjetio BiH 29. juna 2006. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA