13. oktobra „Bijeljina open & noć šampiona 2013“

Pod sloganom „Dan vrhunskog karatea u Bijeljni“, u sportskoj dvorani gimnazije, 13. oktobra, po sedmi put za redom održaće se tradicionalni međunarodni karate turnir pod nazivom „BIJELJINA OPEN & NOĆ ŠAMPIONA 2013“.

13. oktobra „Bijeljina open & noć šampiona 2013“

Turnir organizuje Karate klub „Šampioni" u saradnji sa karate Federacijom Srpske (WKF) i Karate Savezom Bosne i Hercegovine (WKF).

„Bijeljina open & noć Šampona" je međunarodni karate turnir koji svake godine okuplja preko 60 klubova, sa oko 600 takmičara iz desetak okolnih zemalja.

"Prethodnih godina ovaj turnir ugostio je preko 250 različitih klubova i pored njih veliki broj reprezentativnih selekcija iz okolnih zemalja. Kao takav „Bijeljina open & noć šampiona" je postao tradicionalan, veoma kvalitetan i prepoznatljiv turnir u ovom dijelu Evrope te nimalo nije slučajno da je baš ovaj turnir izabran da bude kontrolni za reprezentacije uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu u Španiji", izjavio je za naš portal Goran Ivković predsjednik organizacionog odbora.

Ove godine a na osnovu preliminarnih prijava na turniru bi trebalo da učestvuje preko 60 klubova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Rumunije, Austrije, i Italije, sa oko 600 takmičara i takmičarki, svih uzrasnih kategorija.

Takmičenje će se odvijati u pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj, U-21 i seniorskoj konkurenciji, u obe discipline, pojedinačno i ekipno, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U okviru zvaničnog takmičarskog dijela na kontrolnom turniru takmičenje će se odvijati za reprezentativne selekcije zemalja u kadetskoj, juniorskoj i U-21 konkurenciji, pojedinačno i ekipno u borbama.

Svim reprezentacijama koje budu učestvovale turnir u Bijeljini će poslužiti kao poslednja provjera pred nastup na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

S tim u vezi sigurno je da će svi ljubitelji karatea i sporta uopšte imati priliku da istinski uživaju u danu vrhunskog karatea u našem gradu.

"Kao organizatori ovog jedinstvenog i jednog od najvećih međunarodnih sportskih događaja ne samo u našem gradu već i šire potrebna nam je pomoć kako Grada odnosno SO Bijeljine tako i pomoć ostalih prije svega privrednika našeg grada koji će prepoznati naš rad, trud i želju da popularizujemo karate sport i sport uopšte i privolimo što veći broj mladih za uključivanje u sport", rekao je Ivković.

"Za organizaciju jednog ovakvog sportskog događaja potrebna su nam velika finansijska sredstva te sami nismo u mogućnosti obezbjediti ista. Smatramo da pored interesa našeg kluba za organizaciju ovakvog sportskog događaja interese treba da imaju institucije Grada Bijeljine te privrednici i mediji pa samim tim i podrže isti. Pored naših vlastitih sredstva planirali smo, i za to imamo usmeno obećanje, da Grad Bijeljina na čelu sa gradonačelnikom jednim dijelom finansijski pomogne ovaj događaj, a da ostatak sredstava prikupimo od sponzora. Nadamo se da ćemo na vrijeme uspjeti zatvoriti finansijsku konstrukciju organizacije turnira, obezbjediti sve potrebne tehničke uslove te da ćemo ispuniti zacrtane ciljeve u vezi ovogodišnjeg turnira u Bijeljini", dodao je Ivković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA