Novi Dior pod kritikom

Nova kolekcija kuće Dior predstavljena na pariškom Tjednu visoke mode, u slavnom muzeju Rodin, nalik je privlačnom jelu, ali bez ikakvih začina.

Novi Dior pod kritikom

Dizajner Bill Gaytten, godinama u senci velikog Galliana, napokon je dobio priliku pokazati vlastito umeće, ali nažalost nije doneo nikakvo osveženje. Njegova je revija sasvim jasno pokazala koliko je teško zamagliti sećanje na virtuozan rad ekscentričnog, ali ingenioznog Galliana.

Kritičari navode kako nova kolekcija Diora koju potpisuje Bill Gaytten ne poseduje ama baš nikakvu magiju. Iako Gaytten nastoji u odeću utisnuti vlastitu viziju, ne uspeva se osloboditi detalja Gallianovog doba pa svojim ostvarenjima daje pomalo banalnu, neodređenu rezonancu. S druge strane, to je razumljivo jer je Gaytten gotovo 15 godina razrađivao i finalizovao Gallianove ideje pa se teško može rešiti njegove estetike u tako kratkom roku. To je uspelo jedino Sarah Burton koja je, preuzevši dizajnersku palicu kuće Alexander McQueen (nakon McQueenove smrti), neverojatno vešto spojila osobni izraz s McQueenovim nasleđem.

Dok se novi, privremeni kreator Diora još „traži", direktor brenda, Sidney Toledano zadovoljan je i srećan jer je kuća predstavila nove modele. Zaposleniji je oko traženja novog umetničkog direktora i oko zarade, pa se ne bavi inovatorskim ili umetničkim prestižom kolekcije. Međutim, Toledano je smetnuo s uma da brand, ako želi da nastavi prodaju kozmetike, mirisa i drugih proizvoda, mora nastaviti „hraniti" klijentkinje fantazijom luksuza i lepote koji jedino može dočarati odeća. Činjenica je da ova čuvena pariška kuća, i više nego neke druge, ne može dugo ostati bez kreatora jakog karaktera, koji savršeno poznaje poeziju odevanja i poseduje dobru meru dopadljive ekscentričnosti koju je Galliano pretvorio u zaštitni znak marke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

23°

  • 17:00

    22°C
  • 20:00

    18°C
  • 23:00

    15°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

93 cm

Promjena: -2cm

Sava Jamena

322 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 08. May 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI