U bombaškom napadu ubijeno petoro ljudi

U bombaškom napadu koji se dogodio na sjeverozapadu Pakistana, na skupu na kojem je trebalo da se obrati jedan ministar, poginulo je petoro ljudi, a povrijeđeno više od 20 osoba.

U bombaškom napadu ubijeno petoro ljudi

Zvaničnik lokalne uprave Kalid Kan Omarzai saopštio je da se među žrtvama nalaze i dva policajca, a da za sada nije jasno da li je riječ o samoubilačkom napadu ili postavljenoj eksplozivnoj napravi, javio je AFP.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Eksplozija se dogodila prije nego što je ministar bez portfelja Amir Mukam stigao na mjesto okupljanja u gradu Batgram, oko 65 kilometara sjeveroistočno od doline Svat, gdje je prije dvije godine okončana pobuna talibana, javio je AFP.

"Obavijestili smo lokalnu upravu prije izvjesnog vremena (o skupu) i trebalo je da se sprovedu odgovarajuće mjere bezbjednosti", kazao je Mukam za pakistansku Geo TV. Od početka dvogodišnje pobune krajem 2007. godine u dolini Svat, nekada popularnoj turističkoj destinaciji udaljenoj svega 130 kilometara od Islamabada, ubijeno je najmanje 1.200 civila, a između 250.000 i 500.000 ljudi napustilo je domove bježeći od nasilja.