Berluskoni nestao iz javnosti

Italijanski premijer Silvijo Berluskoni se već nedelju dana nije pojavio u javnosti, a slabo komunicira i sa svojim najbližim okruženjem, piše dnevni list ''Korijere dela sera''.

Berluskoni nestao iz javnosti

"Odložio je zvaničnu posetu Beogradu, ne dolazi u Senat, otkazana je konferencija za novinare, pa čak ne komunicira ni sa najbližim saradnicima", piše najtiražniji italijanski dnevnik, postavljajući pitanje šta se dešava sa premijerom Italije.

List navodi da se čak i njegovi bliski saradnici pitaju šta se dogada. "Čak i ministri i drugi bliski saradnici počinju da postavljaju pitanja: skoro da se ne javlja na telefon, odbija pozive", dodaje se u tekstu. Prema nekim sagovornicima milanskog dnevnika, Berluskoni se zatvorio u kuću i depresivan je, dok je prema drugima "prestravljen novim paklom ekonomske krize".

''Korijere dela sera'' ipak navodi da se premijer poslednjih dana čuo sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, i da bi pred javnost mogao da izađe kada se bude znalo kako će parlament glasati o rebalansu budžeta i merama za spašavanje Italije od dužničke krize.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA