Mardokova direktorka puštena uz kauciju

Izvršna direktorka britanske kompanije "Njuz internešenal", u vlasništvu medijskog magnata Ruperta Mardoka, Rebeka Bruks oslobođena je uz kauciju, izjavio je danas njen portparol.

Mardokova direktorka puštena uz kauciju

"Mogu da potvrdim da je ona (Bruks) puštena sinoć i da je platila kauciju do kraja oktobra", izjavio je za AFP njen portparol Dejvid Vilson. Skotland jard je ranije saopštio da je uhapsio Bruksovu zbog navodnih optužbi za korupciju i prisluškivanje telefona.

"Nešto pre ponoći, žena (Bruks) je platila kauciju da bi se pojavila u londonskoj policijskoj stanici krajem oktobra", navedeno je u saopštenju policije. Bruksova je bila uhapšena u nedelju oko ponoći i ispitivana je 12 sati u vezi prisluškivanja i plaćanja policajcima za poverljive informacije koje je organizovao tabloid "Njuz ov d vorld".

Bruksova je pre tri dana podnela ostavku na funkciju izvršnog direktora "Njuz internešenela" i ranije je dobrovoljno pristala da se pojavi pred komisijom britanskog parlamenta koja se bavi medijskim pitanjima, a koja je uputila obavezujući poziv i Mardoku i njegovom sinu. Zbog skandala s prisluškivanjem javnih ličnosti ali i žrtava terorističkih napada, uhapšen je, izmedju ostalih, i bivši šef za komunikacije premijera Dejvida Kamerona i nekadašnji urednik "Njuz ov d vorlda" Endi Kolson.

Tabloid "Njuz ov d vorld" ugašen je 10. jula pošto je izbio skandal zbog navoda da su novinari tog lista prisluškivali telefone i čitali telefonske poruke žrtava ubistva i terorističkih napada, poginulih vojnika i članova porodica stradalih, kao i brojnih javnih ličnosti, uključujući bivšeg britanskog premijera Gordona Brauna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA