Rusija privržena saradnji sa Srpskom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Rusije Vladimir Putin razgovarali su juče u Beogradu o nastavku saradnje između Rusije i RS prije svega na planu ekonomije.

Rusija privržena saradnji sa Srpskom

Kao najinteresantniji za ruske investitore označen je elektroenergetski sektor u kojem ruske kompanije imaju ogromno iskustvo, a Srpska veliki neiskorišćeni potencijal.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom čiji je najvažniji segment privatizacija Naftne industrije RS od strane ruske državne kompanije "Zarubežnjeft". Oni su podržali nastavak investiranja "Zarubežnjefta" u modernizaciju i povećanje kapaciteta u Rafineriji nafte Brod, Rafineriji ulja Modriča i lancu benzinskih pumpi "Petrol" i aktivnosti za istraživanje rezervi nafte u RS.

Dodik je izrazio nadu da će i drugi ruski investitori pronaći interes za ulaganje u Srpskoj i obećao da će vlasti RS učiniti sve da im obezbijede dobre uslove za poslovanje.

Putin je prenio Dodiku da je stav Rusije i dalje da je neophodno poštivanje slova, a ne duha Dejtonskog sporazuma i da će se njeni predstavnici i dalje zalagati za njegovo očuvanje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA