Eksplozije ispred sedišta opozicionih stranaka u Sofiji

Bombe ručne izrade eksplodirale su danas u Sofiji ispred kancelarija dvaju opozicionih bugarskih stranaka koje su nedavno podržale inicijativu za izglasavanje nepovrenja vladi premijera Bojka Borisova.

Eksplozije ispred sedišta opozicionih stranaka u Sofiji

Eksplozije ispred sedišta konzervativne Stranke reda, zakona i pravde i desničarske partije Demokrati za jaku Bugarsku dogodile su se rano jutros; u njima nije bilo povredjenih ali su objekti pretrpeli štetu, rekao je šef policije u Sofiji.

Evropska unija bi za par dana trebalo da objavi izveštaj o napretku Bugarske u borbi protiv kriminala i korupcije. Početkom juna Evropski parlament (EP) je velikom većinom podržao ulazak Bugarske i Rumunije u šengenski prostor. Medjutim, odluku EP treba jednoglasno da potvrde lideri 26 zemalja šengena. Šest zemalja - Holandija, Francuska, Nemačka, Švedska, Finska i Danska blokiraju ulazak Rumunije i Bugarske u šengenski prostor.

Očekuje se da bi eventualno u septembru moglo da bude reči o ulasku te dve zemlje u šengen, pošto tokom jula Evropska komisija objavi izveštaj o reformama u pravosudju i borbi protiv korupcije u Rumuniji i Bugarskoj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA