Deset miliona za kapitalne projekte

Na 27. sjednici Skupštine opštine Bijeljina odbornici su jednoglasno usvojili odluku o kreditnom zaduženju od deset miliona konvertibilnih maraka namijenjenih ostvarenju kapitalnih projekata.

Deset miliona za kapitalne projekte

Po četiri miliona KM je predviđeno za nastavak izgradnje nove bolnice u Bijeljini i za infrastrukturne projekte. To se prije svega odnosi na izgradnju i osavremenjavanje puteva u naseljima čiji stanovnici ne mogu da skupe novac za sufinansiranje, poput naselja Čengić, Glogovac, Dragaljevac ili prema Crnjelovu, Amajlijama i drugim putnim pravcima.

Dva miliona KM biće upotrijebljeno za izgradnju i uređenje novog gradskog groblja koje će biti građeno na lokaciji u mjesnoj zajednici Hase. Širenjem postojećeg groblja moglo bi da bude ugroženo izvorište Grmić, odakle se Bijeljina snabdijeva pijaćom vodom, pa će novo groblje biti građeno na novoj lokaciji.

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić je naglasio da se Opština odlučila na novi kredit za izgradnju bolnice na zahtjev Vlade Republike Srpske, jer Vlada ne može da dobije planiranih 100 miliona evra kredita za gradnju bolnica u Republici Srpskoj bez odobrenja Parlamenta BiH i Savjeta ministara koji još nije formiran.

Sa novim kreditom, opština Bijeljina će biti zadužena sa 54 miliona KM i spadaće u red srednje zaduženih lokalnih zajednica u Republici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA