Uhapšen Goran Hadžić

Prema saznanjima B92 uhapšen preostali haški begunac Goran Hadžić, nakon sedam godina skrivanja. Uhapšen je na Fruškoj gori u šumi, na putu između dva objekta.

Uhapšen Goran Hadžić

U 11 sati očekuje se obraćanje predsednika Srbije Borisa Tadića, na kom će biti saoppteni detalji ove akcije. Konferenciju za novinare možete pratiti na TV B92. Podsetimo, nakon hapšenja ratnog komandanta bosanskih Srba Ratka Mladića, 26. maja u Srbiji, Goran Hadžić ostao je jedini haški begunac čije izručenje Hagu se zahtevalo od Srbije.

Poslednjih dana u javnosti su se čule vesti da je Hadžić uhapšen ali je to ubrzo iz državnog vrha demantovano, uz uveravanja da se intenzivno radi na hapšenju poslednjeg haškog begunca kao i da su sve aktivnosti države usmerene na njegovo pronalaženja. Advokat Toma Fila kaže za B92 da će procedura njegovog izručenja Haškom tribunalu teći kao i u slučaju Ratka Mladića, odnosno prvo sledi identifikacija uhapšenog u pritvorskoj jedinici, zatim upoznavanje s procedurom i optužnicom, a nakon što sudsko veće donese odluku o njegovom izrućenju, Hadžić može krenuti put Haga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA