Usvojen Budžet Bijeljine od 45,3 miliona KM

Skupštini grada Bijeljina usvojila je danas budžet za 2014. godinu u iznosu od 45.366.909 KM, što je za 20.000 KM veći okvir od predloženog budžeta.

Usvojen Budžet Bijeljine od 45,3 miliona KM

Gotovo svi amandmani odbornika iz političkih stranaka koje formiraju skupštinsku većinu, na čelu sa Srpskom demokratskom strankom su usvojeni, ali prihvaćeno je i nekoliko amandmana opozicionih stranaka.

Na tekuće izdatke planirano je da se utroši 31,3 miliona KM, na kapitalne izdatke 8,3 miliona KM, za otplatu po osnovu zaduženja 4,6 miliona KM, za pokriće deficita milion maraka, dok je za budžetsku rezervu izdvojeno 50 hiljada KM.

Odbornici su na današnjoj sjednici usvojili i rebalans budžeta za 2013. godinu kojim budžet za ovu godinu, nakon korekcije, iznosi 47.7 miliona KM.

Za 23. decembar zakazana je tematska sjednica gradske skupštine, prva u sadašnjem sazivu, na kojoj će se pred odbornicima naći informacija o statusu Fabrike šećera u Velikoj Obarskoj, informacija o realizaciji projekta gasifikacije, te informacija o stanju imovinsko - pravnih odnosa Grada Bijeljina i preduzeća „Grad", te Grada i Poljoprivredno - medicinske škole.

Na tematsku sjednicu pozvani su i predstavnici resornih ministarstava u Vladi RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA