Rusija ne zna za Hadžića

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova ne raspolaže informacijama o tome da je haški optuženik Goran Hadžić mogao da se krije u Rusiji, prenose RIA Novosti.

Rusija ne zna za Hadžića

"Nemamo informacije o ranijem mestu prebivališta Hadžića", rekao je izvor iz Ministarstva agenciji RIA Novosti. Podsetimo, neki Beogradski mediji pišu da je poslednji haški begunac, za sedam godina koliko se nalazio u bekstvu, najviše vremena proveo u Rusiji.

Takođe, Hadžićev advokat Toma Fila rekao je sinoć u emisiji TVB92 "Debata" da se njegov branjenik krio u inostranstvu, ali da ne želi da kaže gde. Podsetimo, poslednji haški begunac uhapšen jeu sredu ujutro na Fruškoj gori, u trenutku kada je išao da uzme novac od jataka. Hapšenje je izvršila BIA objavio je na vanrednoj konferenciji za novinare Predsednik Srbije Boris Tadić.

Bivši predsednik Republike Srpske Krajine se pred Haškim tribunalom u 14 tačaka tereti za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja. Hadžić je deveti haški begunac kojeg je Srbija uhapsila u poslednjih osam godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA