Pet pravila za lice bez bora

Male promene mogu da daju velike rezultate kada je vaša koža u pitanju. Primenite ovih nekoliko pravila na vašem licu i videćete kako ćete izbrisati znakove starenja i vratiti svežinu.

Pet pravila za lice bez bora

1. Uveče se temeljno umivajte - "Najvažnije je umiti se pre odlaska na spavanje", kaže Doris Dej, dermatološkinja iz Njujorka. Prljavštine, bakterije i ostaci mejkapa na licu preko noći iritiraju kožu, zatvaraju pore i mogu uzrokujuinfekcije. Taj gornji sloj prljavštine uklonite nežnim pranjem lica. Nakon četrdesete godine čišćenje lica dva puta dnevno može isušiti kožu i dodatno naglasiti bore. Kako biste se osvežili ujutru.

2. Konstantna UV zaštita - Ništa nije važnije od svakodnevne zaštite lica kremama sa zaštitnim faktorom ako želite da vaša koža zadrži mladolik izgled. Čak i 10 minuta izloženosti suncu i UVA zracima dnevno može olakšati put borama.

3. Oslobodite se stresa - Stalna anksioznost povećava nivo hormona stresa kortizola, što uzrokuje smanjeno stvaranje kolagena. Emocionalni stres može da utiče da vaša koža izgleda čak pet godina starije, tvrdi jedan od najpoznatijih psihijatara u Njujorku. To je i okidač koji vodi do crvenila u licu i akni. Kako biste sprečili i smanjili upale, jedite hranu bogatu antioksidansima, poput bobičastog voća, narandži i špargli. Kada ste pod stresom, preporučuje se da duboko udahnete kroz nos.

4. Jedite omega-3 masne kiseline - Dobre masnoće u hrani, poput lososa, semenki lana i badema, hidriraju kožu i čine je mekšom i glatkijom. To se ne odnosi na zasićene masnoće kojih ima u mlečnim proizvodima i mesu, a koje čine kožu starijom. Ograničite unos zasićenih masnoća na 17 g dnevno.


5. Redovno vežbajte - Dodatna motivacija za sagorevanje kalorija svakako je fizička aktivnost. Istraživanja su pokazala da žene koje redovno vežbaju imaju čvršću kožu od onih koje ne vežbaju. Razlog: vežbanje opskrbljuje kožu kiseonikom i nutrijentima potrebnim za proizvodnju kolagena. Kako biste imali toniranu kožu, potrebno je barem 30 minuta kardiovežbi nedeljno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA