Dogovor postignut o gotovo svim pitanjima

Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je jutros nakon poslednjeg razgovora sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom da je „o gotovo svemu” postignut dogovor.

Dogovor postignut o gotovo svim pitanjima

„Mi smo se o gotovo svemu dogovorili. Ostalo je par stvari važnih za nas, a to je da obezbedimo isti sastav za održivost na prelazima Brnjak i Jarinje, kakvi su bili do prošle noći", kazao je Stefanović novinarima kod blokade magistralnog puta Kosovska Mitrovica - Raška u Leposaviću.

On je istakao da je važno da građani budu na barikadama i da ostanu strpljivi i jedinstveni. Prema rečima Stefanovića, komandant Kfora Biler je razuman čovek, ali je pod velikom pritiskom Vašingtona i Prištine da deblokira putne pravce na severu pokrajine. „Mi to ne možemo da prihvatimo. Sigurno je da vas Srbija neće ostaviti na cedilu i mi nećemo otići dok problem ne rešimo", rekao je on građanima.

Prema njegovim rečima, Biler je otišao na Jarinje i kad se vrati doneće vesti od Hašima Tačija i Rose će se verovatno povući. „Moraćemo da utvrdimo ko će ostati na prelazima", istakao je Stefanović. Srbi tokom cele noći i trenutno blokiraju magistralni put Kosovska Mitrovica - Raška u selu Rudare i Leposaviću zbog pokušaja specijalne jedinice policije KPS Rosu da nasilno zauzmu prelaz Jarinje na administrativnoj liniji između Kosova i centralne Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

  • 17:00

    20°C
  • 20:00

    18°C
  • 23:00

    15°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 15:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI