Otvorena likovna kolonija Sveta Petka

Likovna kolonija pod nazivom "Sveta Petka", na kojoj učestvuje oko 15 slikara iz Srpske i regiona, svečano je otvorena večeras u Bijeljini.

Otvorena likovna kolonija Sveta Petka

U krugu manastira Sveta Petka, u bijeljinskom naselju Pet jezera, slikari će, tokom naredna četiri dana stvarati umjetnička djela za koja će se u avgustu organizovati aukcija.

Likovnu koloniju organizuje Udruženje građana"Prijatelji Ilijaša", a prema riječima predsjednika ovog udruženja Milenka Zupura, novac koji se prikupi od prodaje slika biće iskorišćen za izgradnju spomenika poginulim borcima Ilijaša.

Osim slikara iz Srpske, uglavnom porijeklom iz Ilijaša, na koloniji učestvuju i slikari iz Sombora i Osijeka, koji se predstavljaju pod nazivom grupa 7+1 koja je učestvovala na mnogim likovnim kolonijama u Evropi.

Na otvaranju likovne kolonije, prisutne je pozdravio i načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić koji je rekao da će opština uvijek davati podršku udruženjima građana, a posebno onim koji daju jedan novi kvalitet životu u Bijeljini.

Likovna kolonija, koja je organizovana uz blagoslov vladike zvorničko-tuzlanskog Vasilija, trajaće do 29. jula, a aukcija slika biće organizovana 6. avgusta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA