Bijeljina dobija dio imovine "AD Grad"

Vlada RS prenijeće vlasništvo izgrađenog građevinskog zemljišta preduzeća "AD Grad" iz Bijeljine na grad Bijeljinu.

Bijeljina dobija dio imovine "AD Grad"

Vlada Republike Srpske razmatrala je, na jučerašnjoj sjednici u Banjaluci, Informaciju o zahtjevu grada Bijeljina za prenos državnog kapitala AD „GRAD" Bijeljina na grad Bijeljina.

Vlada Republike Srpske se upoznala sa Informacijom Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju o zahtjevu Grada Bijeljina za prenos državnog kapitala AD „GRAD" Bijeljina na Grad Bijeljina broj 15.03-052-513/14 od 25.03.2014.godine i istu prihvata.

Utvrđuje se da su nepokretnosti koje čine Hala „A" ili „Buvljak" hala, Sajamsko-sportska hala, Kvantaška pijaca za veleprodaju poljoprivrednih proizvoda, Stočna pijaca i prostor između Kvantaške i Stočne pijace, neophodne za obavljanje osnovne djelatnosti AD „GRAD" Bijeljina i da moraju ostati u vlasništvu ovog privrednog društva.

Zadužuje se Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju da za Vladu Republike Srpske pripremi prijedlog odluke o prenošenju bez naknade u vlasništvo Grada Bijeljina izgrađenog gradskog građevinskog zemljišta koje je sada u vlasništvu AD „GRAD" Bijeljina, a koje u skladu sa regulacionim planom navedenog područja predstavlja dobro u opštoj upotrebi i koje po zakonu može biti samo u vlasništvu jedinice lokalne samouprave.

Zadužuje se Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju da u saradnji sa AD „GRAD" Bijeljina izvrši analizu opravdanosti zahtjeva o prenosu u vlasništvo Grada Bijeljina ostalog neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta koje je sada u vlasništvu AD „GRAD" Bijeljina, a koje nije neophodno za obavljanje osnovne djelatnosti društva, te da, zavisno od utvrđenog činjeničnog stanja, za Vladu Republike Srpske pripremi prijedlog odgovarajućeg akta.

Zadužuje se Ministarstvo finasija da razmotri prijedlog Grada Bijeljina o prenosu prava svojine na nepokretnostima u vlasništvu Grada Bijeljina koje koristi RGU PJ Bijeljina u skladu sa Zaključkom Skupštine Grada Bijeljina broj: 01-013-1T-3/13 od 23. decembra 2013.godine te da, zavisno od utvrđenog činjeničnog stanja, za Vladu Republike Srpske pripremi prijedlog odgovarajućeg akta.

Zadužuje se Ministarstvo finasija da razmotri prijedlog Grada Bijeljina oko rješavanja spora Poljoprivredne i Medicinske škole i Univerziteta u Bijeljini u skladu sa Zaključkom Skupštine Grada Bijeljina broj: 01-013-1T-3/13 od 23. decembra 2013.godine, te da, zavisno od utvrđenog činjeničnog stanja, za Vladu Republike Srpske pripremi prijedlog odgovarajućeg akta.

Zadužuju se Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Ministarstvo trgovine i turizma i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da u saradnji sa AD „GRAD" Bijeljina imenuju predstavnike radi formiranja Komisije, koja će izvršiti analizu osnivačkih akata i Statuta AD „GRAD" Bijeljina, kako bi se utvrdilo koja je osnovna ili pretežna djelatnost ovog privrednog društva, te da u skladu sa utvrđenim stanjem pripreme odgovarajući akt za Vladu Republike Srpske i predlože u čijoj će daljoj nadležnosti biti ovo društvo.

Zadužuje se Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju da informiše Vladu Republike Srpske o realizaciji ovog zaključka.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA