Od danas operativna sredstva od četiri miliona KM

Odbornici Skupštine opštine /SO/ Bijeljina jednoglasno su juče usvojili Odluku o kratkoročnoj pozajmici u iznosu 1.800.000 KM od Pavlović banke za izgradnju nove bolnice.

Od danas operativna sredstva od četiri miliona KM

"Već sutra neophodna četiri miliona KM za izgradnju bolnice - 2,2 miliona KM budžetskih sredstava i ova pozajmica, mogu biti uplaćena austrijskoj firmi `Vamed` sa kojom Vlada Republike Srpske /RS/ ima ugovore o izgradnji ovog objekta. Na ovaj način ni u jednom trenutku neće doći u pitanje izgradnja nove gradske bolnice", rekao je predsjednik SO Bijeljina Dragan Đurđević.

Zaduženje ide uz kamatnu stopu od 4,64 odsto na godišnjem nivou do realizacije Odluke o kreditnom zaduženju opštine Bijeljina od 10 miliona KM, koju je SO usvojila na 14. jula, a u svrhu izgradnje kapitalnih projekata u ovom gradu. Đurđević je dodao da je najbitnije da je dobijena saglasnost Ministarstva finansija RS za kreditno zaduženje od 10.000.000 KM za kapitalne projekte u Bijeljini, kao i mogućnost za kratkoročnu pozajmicu od Pavlović banke.

Na računu opštine Bijeljina imamo 2,2 miliona KM što je poskidano sa pojedinih budžetskih stavki - rekao je Đurđević. Prema njegovim riječima, opština Bijeljina dobila je od Vlade RS uvjeravanja da je trenutno neophodno samo četiri miliona KM.

"Prema ranijem protokolu opština je imala obavezu da obezbijedi 13 miliona KM za izgradnju bolnice, ali novim kreditnim zaduženjem koje je Vlada planirala ta sredstva od 13 miliona nisu potrebna, ali je hitno potrebno četiri miliona KM, što je i potpisano novim protokolom između Ministartva zdravlja RS i opštine 16. jula. Ovim činom mi smo ispunili sve svoje obaveze, a na investitoru, odnosno Vladi RS, ostaje da projekat privede kraju", objasnio je Đurđević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA