Prijava plovila za drinsku regatu 2011. godine

Organizatori "Drinske regate Bijeljina 2011" pozvali su sve zainteresovane koji imaju plovila da se prijave za učešće na regati koja će biti održana 7. avgusta u okviru pantelinskih svečanosti.

Prijava plovila za drinsku regatu 2011. godine

Planiran je spust od šljunkare "Milošević" u Janji do Pavlovića mosta, u dužini 20 kilometara.Organizacioni odbor regate na današnjem sastanku dogovorio je obezbjeđenje regate i njenih učesnika, kao i ostala bitna pitanja.

"Sve strukture koje učestvuju u pripremi regate prisustvovale su sastanku - od policije iz Bijeljine i Janje, saobraćajne policije, Granične policije, do ronilaca, predstavnika udruženja `Riba` i Turističke organizacije te Službe hitne pomoći. Svi oni će zajedno raditi kako bi obezbijedili sigurnost za sve učesnike regate", rekao je samostalni stručni saradnik u Civilnoj zaštiti Milenko Petričević.

On je dodao da je staza kojom će ići regata provjerena više puta, ali da će to biti ponovljeno u četvrtak, zajedno sa Graničnom policijom i roniocima, kako bi se utvrdila mjesta na koja učesnici regate treba da obrate više pažnje.

Predsjednik Skupštine opštine Bijeljina Dragan Đurđević pozvao je sve zainteresovane koji imaju plovila da se prijave na regatu, ističući da je na regatama ranijih godina bilo više od 100 plovila sa više od 800 učesnika.

"Ove godine Drina je nešto plića nego ranije, pa će se zahtijevati od Hidrocentrale Zvornik da na dan regate voda bude dublja radi veće bezbjednosti učesnika", napomenuo je Đurđević.Regatu i ove godine organizuju Opština Bijeljina i Civilna zaštita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA