Monstrum brine o imidžu

Posle hapšenja zbog ubistva 77 osoba u napadima u Oslu i na ostrvu Utoja, najveća briga Andersa Beringa Brejvika nije optužnica, ili suđenje, već - održavanje ličnog imidža.

Monstrum brine o imidžu

Kako piše "Sandej telegraf", 32-godišnji Brejvik, narcisodini fanatik, i dalje odbija da ga fotografišu u zatvoru, jer želi da se u medijima i dalje pojavljuju samo njegove "glamurozne" fotografije - poput onih u masonskoj uniformi, ili sa puškom u rukama - za koje je lično osmislio stajling dok je planirao pokolj. Pošto mu je odbijen zahtev da u javnosti, tokom odlazaka u sud, obuče borbenu uniformu, insistira da nosi crveni "lakost" džemper. Ništa drugo ne dolazi u obzir.

- On je želeo da bude uhvaćen. Sve je priznao. Napisao je (u svom manifestu) da propagandna faza (njegovog plana) počinje odmah posle hapšenja. Sve što se dogodilo posle eksplozije bombe tog petka popodne odvija se prema njegovom planu. Moj najveći strah je da se on i dalje poigrava s nama kao sa igračkom - kaže novinar Peter Svar, Brejvikov školski prijatelj.

Drugi školski prijatelj Brejvika, koji nije želeo da mu "Sandej telegraf" objavi ime, kaže da je još pre 10 godina bilo jasno koliko su Brejviku važni imidž i pažnja drugih ljudi.

Tadašnjem 21-godišnjaku su plastične operacije nosa i brade bile logičan iskorak ka onome što je video kao fizičko savršenstvo. - Saćem se da smo bili na žurci. Rekao mi je da je operisao bradu i nos kod plastičnog hirurga u Sjedinjenim Državama. Bilo mi je malo čudno, ali on je u to vreme "visio" sa ljudima opsednutim vlastitim telima - kaže Brejvikov poznanik.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    13°C
  • 02:00

    11°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

103 cm

Promjena: -3cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI