Šef bande naredio 1.500 ubistava

Šef jedne kriminalne bande u Meksiku tereti se da je naredio ubistva čak 1.500 ljudi, među kojima su i osobe povezane sa američkim konzulatom u Sjudad Meksiku.

Šef bande naredio 1.500 ubistava

Antonio Akosta Hernandes zvani "El Dijego" uhapšen je u petak u gradu Šihuahua. On je "operativni šef kriminalne grupe Linea" oružanog ogranka narko-kartela Del Golfo, koji je "naredio ubistva oko 1.500 osoba" u Sjudad Meksiku, izjavio je na konferenciji za novinare šef federalne policije zadužene za borbu protiv trgovine narkoticima Ramon Pekenjo.

Prema rečima Ramona Pekenja, Hernandes se tereti da je naredio i ubistva 14 mlađih osoba u januaru 2010, zatim bombaški napad izveden iste godine kada su poginula dva policajca, kao i ubistvo više članova suparničkih bandi koji su se nalazili na lečenju u jednom centru za odvikavanje. Među Hernandesovim žrtvama su policajci, zvaničnici lokalne i federalne administracije, među kojima i jedan tužilac, kao i članovi njegove sopstvene bande koji su izgubili njegovo poverenje.

Prema zvaničnim statistikama i podacima do kojih su došli mediji, u Meksiku je u obračunima i nasilju povezanom sa organizovanim kriminalom stradalo je više od 41.000 ljudi, od kako je predsednik Felipe Kalderon pokrenuo 2006. veliku ofanzivu protiv trgovaca drogom uz učešće 50.000 vojnika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA