Maksimović vraća odbornički mandat

Promjena naziva Kliničkog centra Banjaluka u Univerzitetsku bolnicu suštinski ne mijenja kvalitet usluga koje ova zdravstvena ustanova pruža građanima Republike Srpske, izjavio je danas profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Siniša Maksimović.

Maksimović vraća odbornički mandat

Maksimović je odbacio kao zlonamjerne, tendenciozne i neistinite tvrdnje da ova promjena naziva suštinski bilo šta mijenja u funkcionisanju najrespektabilnije zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj, ističući da najbolje bolnice u svijetu sa ponosom nose naziv univerzitetskih medicinskih centara.

"Zdravstveni sistem u Republici Srpskoj je stabilan, jedinstven i dobro funkcioniše, a njegovu snagu i organizovanost dokazali smo i reagovanjem u katastrofama koje su 2010. i 2014. godne pogodile zemlju", istakao je Maksimović na konferenciji za novinare Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini, čiji je član.

On je odbacio kao neuke teze da promjena naziva Kliničkog centra znači objedinjavanje zdravstvenog sistema u BiH, da onemogućava edukaciju studenata i specijalizanata u medicini i da na bilo koji način utiče na dosadašnji način i kvalitet pružanja usluga u zdravstvu.

"Promjena naziva je protokolarna stvar koja se već desila u brojnim gradovima Srpske, od Bijeljine do Istočnog Sarajeva i Foče, i mislim da sadašnji način kategorizacije bolnica predstavlja izazov menadžmentu u zdravstvu da podiže standarde i teži boljem radu i pružanju usluga građanima", istakao je Maksimović, koji je i direktor Bolnice u Bijeljini.

Na konferenciji za novinare Maksimović je objavio i da vraća mandat odbornika SNSD-a u Gradskoj skupštini Bijeljine, uoči opštih izbora na kojima će biti nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu za Izbornu jedinicu šest.

"Kao stranka koja ima veliki broj kvalitetnih kadrova, SNSD nema potrebe da grupiše funkcije i očekujem da će i novi odbornik u lokalnom parlamentu nastaviti da radi u korist i u najboljem interesu svih građana Semberije", rekao je on.

Maksimović je na proteklim lokalnim izborima osvojio najviše glasova birača od svih učesnika na izborima, a na mjestu gradskog odbornika u Bijeljini zamijeniće ga doktor Zoran Trifković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA