163 intervencije vatrogasaca na opštini Bijeljina

Kako prenose Nezavisne novine, na području opštine Bijeljina za sedam mjeseci ove godine, Profesionalna vatrogasna jedinica imala je 163 intervencije, što je za 60 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

163 intervencije vatrogasaca na opštini Bijeljina
Samo u julu bilo je 40 intervencija na području opštine Bijeljina, duplo više nego u istom mjesecu 2010. Razlog većeg broja intervencija jesu visoke temperature koje su prouzrokovale požare na otvorenom i niskom rastinju.

"Apelujem da građani povedu računa o spaljivanju lako zapaljivih materijala, jer su za avgust ponovo najavljene visoke temperature", upozorio je komandir Profesionalne vatrogasne jedinice Bijeljina Mile Spasojević.

Mie Spasojević je, na svečanosti povodom obilježavanja krsne slave bijeljinske vatrogasne jedinice - Svetog Ilije, rekao da su vatrogasci 24 sata na usluzi građanima, ne samo u gašenju požara već i u pružanju pomoći prilikom drugih elementarnih nepogoda i nesreća.

Spasojević je podsjetio da su bijeljinski vatrogasci bili aktivni tokom prošlogodišnjih poplava u Semberiji - pomagali su pri crpenju vode i dostavljanju hrane i vode ugroženom stanovništvu.

Prema njegovim riječima, u proteklih pet godina, uloženo je više od 1.200.000 KM u vozni park, adaptaciju vatrogasnog doma, opremu za gašenje požara i ličnu opremu vatrogasaca.

"Raspolažemo sa pet autocisterni, dvoje ljestve za gašenje požara i spasavanje ljudi sa visina, po jednim tehničkim, komandnim i servisnim vozilom", naveo je Spasojević i dodao da su trenutno u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici zaposlena 42 radnika.

Ono što nedostaje ovoj jedinici jeste novi, savremeniji dom, jer su trenutno njihovi objekti smješteni u zgradi koja je stara više od sto godina, a koja nije namjenski pravljena za vatrogasnu jedinicu.

"Pokušaćemo ponovo da aktiviramo pitanje preseljenja vatrogasnog doma, koje je zbog krize stalo. Takođe, neophodno je korigovati opštinski plan iz 2004. godine, jer je povećan broj stanovnika, stambenih i poljoprivrednih objekata čime se mora povećati i broj vozila i zaposlenih radnika", rekao je Spasojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

14°

  • 05:00

    13°C
  • 08:00

    13°C
  • 11:00

    16°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

325 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 09. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI