Uspješna druga faza proizvodnje u “Savi Semberiji”

Vlasnik bijeljinske Prehrambene industrije “Sava Semberija” Milorad Krstić rekao je da se ovaj proizvodni gigant nalazi u uspješnom dijelu druge faze proizvodnje, posebno nakon dobijanja sertifikata ISO 9001:2008 i “Hasap” (HACCP).

Uspješna druga faza proizvodnje u “Savi Semberiji”

"Odmah nakon ovog slijede još dva - međunarodni standard kao i `Halal` koji bi u ovoj godini bili realizovani kako bismo na evropskom, ali i arapskom, odnosno svjetskom tržištu lakše nastupili", rekao je Krstić novinarima nakon posjete rukovodstva opštine Bijeljina ovom preduzeću.

On je dodao da druga faza rada u "Savi Semberiji" podrazumijeva i činjenicu da je tehnologija obnovljena te da sada zaposleni rade sa nizom novih kao i remontovanih mašina. "Sada radimo u tri smjene a najvažnije od svega za nas u Semberiji je da uspješno izvozimo u zemlje okruženja i na svjetsko tržište", rekao je Krstić. Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić izjavio je da "Sava Semberija" radi punim kapacitetom.

"`Sava` je dobila ISO standard i Hasap što potvrđuje da se ovdje radi po evropskim standardima te njeni proizvodi mogu ići na tržište EU", rekao je Mićić i dodao da je poseban doprinos Semberiji činjenica da je "Sava" postala "regulator" tržišta. On je naveo primjer da se ove godine pojavio višak paradajza a da je "Sava" odmah reagovala otkupom ove kulture i riješila problem koji se pojavio kod poljoprivrednih proizvođača. Mićić je rekao da će opština, posredstvom Agrarnog fonda, subvencionisati svu poljoprivrednu proizvodnju kao što je to činila i prošle godine.

"U skladu sa ugovorima poljoprivrednih proizvođača i `Save Semberije` naći ćemo način kako da pomognemo, ali je sigurno da ćemo pomoći sve ugovorene proizvode, odnosno kulture", rekao je Mićić. Jagoda Krsmanović istakla je da "Sava Semberija" trenutno u proceduri da dobije "Halal" standarde kako bi mogla izaći i na arapsko tržište.

"U posljednje vrijeme smo mnogo toga uradili i trudimo se da imamo zdrave proizvode i hranu, a da bismo sve to ostvarili morali smo obezbijediti ove standarde, a imamo i ekološku dozvolu", rekla je Krsmanovićeva. Ona je dodala da je na vrijeme krenuo otkup poljoprivrednih proizvoda te da je u toku otkup paradajza, cvekle, krastavca i paprike. "Sva ide po planu i očekujem veoma dobre rezultate na kraju kampanje", dodala je Krsmanovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA