Otvorena izložba ''Bijeljinski likovni salon''

Izložba "Bijeljinski likovni salon", čiju postavku čine umjetnički radovi 15 autora iz ovog grada, otvorena je u okviru pantelinskih svečanosti.

Otvorena izložba ''Bijeljinski likovni salon''

Izložbu u Galeriji "Milenko Atanacković" sinoć su otvorili načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić i načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Slavko Bašić.

Postavku izložbe čine radovi mladih, ali već afirmisanih stvaralaca, kao i umjetnika u zreloj fazi, a zastupljene su različite tehnike - od crteža, ulja na platnu, preko ikonopisa, grafike, vajarskih radova, do tapiserije, te umjetničke i digitalne fotografije. Predstavljeni su radovi Miladina Lukića, Zorana Jezdimirovića, Milijanka Miholjčića, Nenada i Vesne Todorović, Nenada Maleševića, Natalije Cimeše, Igora Sredojevića, Srđana Ćeranića, Slobodana Krstića, Radmile Maksimović, Mirjane Kretije, Bratislava Hegusua, Radovana Simića i Miloša Dumića.

Ideja o ovoj izložbi potekla je od kustosa Galerije grafičara Milijanka Miholjčića, koji je kao osnovni motiv imao ideju da na jednom mjestu predstavi bijeljinsku likovnu scenu. Miholjčić kaže da je cilj izložbe da se predstavi plodno polje aktivnosti Galerije "Milenko Atanacković", jer je uglavnom riječ o autorima koji su ovdje već izlagali.

On kaže da je u domaćoj novijoj likovnoj umjetnosti uočljiva raznolikost, kao i promjene i zaokreti. "Ovo jesu na neki način i Andrićevi `Znakovi pored puta`, i Bajagini `Biseri rasuti po celom svetu`. Ovo je širok i prostran, trnovit i bajkovit pređeni put svakog stvaraoca. Lično strmljenje i odricanje, utkano u bijelo platno nespokoja i nadanja", istakao je Miholjčić.

Izložba bijeljinskih umjetnika biće otvorena do 22. avgusta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

13°

  • 11:00

    13°C
  • 14:00

    14°C
  • 17:00

    13°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

133 cm

Promjena: 5cm

Sava Jamena

322 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 08:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI