Učenici u bolničkoj posjeti starim licima

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starih osoba, učenice Ekonomske škole u Bijeljini zajedno sa profesoricom Dijanom Matić i članom Društva gerontologa Radmilom Tomić posjetile su interno odjeljenje bijeljinske bolnice "Sveti vračevi" i obišle oko 25 osoba starijih od 65 godina.

Učenici u bolničkoj posjeti starim licima

Simboličnim poklonom pokazale su im da nisu zaboravljeni i da neko brine o njima. Lijepa riječ i osmijeh možda su još više značili ovim starim i bolesnim ljudima.

Akcija je sprovedena u okviru projekta „Juniori za seniore", koji finansira Britanski savjet u Sarajevu. Finansirajući ovaj projekat, Britanski savjet je želio pomoći područjima pogođenim poplavama.

Stari ljudi su grupa koja je stavljena na marginu društva. Stari su, bolesni i usamljeni, a još ako su pogođeni i poplavama, jasno je zašto ovakav projekat pruža pomoć upravo ovoj grupi u društvu.

Osim današnje akcije, planirani su i neki drugi oblici druženja učenika ove škole i starih osoba.

Sljedeće sedmice počinje informatička obuka gdje će učenici ljudima iz ove grupe pomoći savladati osnovne pojmove o Internetu. Na taj način će stare osobe moći čitati novine, pratiti vijesti, ali i komunicirati sa svojom rodbinom i prijateljima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA