Dogovor nije postignut, barikade ostaju

Ni poslije više od pet sati razgovora šefa pregovaračkog tima Vlade Srbije Borka Stefanovića i ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom nije postignut dogovor o prevazilaženju krize i barikade ostaju, rekao je predsjednik Opštine Zvečan Dragiša Milović.

Dogovor nije postignut, barikade ostaju

"Da smo imali šta dobro da vam kažemo već bismo imali tu vijest. Borko Stefanović je bio optimista, ali dogovor nije postignut i barikade ostaju" , rekao je Milović, koji se pred ponoć obratio građanima na barikadi u Rudaru.

Poslije sastanak sa Bilerom u KFOR-ovoj bazi Noting hil, koji je završen nešto iza 23.00 časa, ni Stefanović, Ni Bogdanović nisu davali izjave, uz obrazloženje da je sa komandantom KFOR-a dogovoreno da niko ne komentariše sastanak. Prema riječima Stefanovića, sve u vezi sa dogovorom o rješenju krize trebalo bi da bude poznato danas.

Uoči ovog sastanka, obojica srpskih predstavnika bili su optimisti da će biti definisani i posljednji detalji sporazuma sa KFOR-om. "Očekujem rešenje velike krize, ako sve bude u redu do kraja", rekao je Stefanović uoči sastanka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA