Monstrum iz Budimpešte se nagodio sa policijom

Glavnoosumnjičeni za monstruozni zločin u Mađarskoj, koji je zajedno sa još dve osobe mamio i pljačkao žrtve u šumu na rečnom ostrvu Čepel nakon čega su ih žive zakopavali, nagodio se sa policijom.

Monstrum iz Budimpešte se nagodio sa policijom

Kako je istaknuto u večerašnjem "Dnevniku" na Drugom programu Mađarske televizije, glavnoosumnjičeni ponudio nagodbu istražnim organima. Ne zna se tačno šta mu je obećano, ali je očigledno nešto dobio, jer je na osnovu njegovih instrukcija policija juče našla mesto gde je sahranjeno četvororo ubijenih osoba.

Danas je rupa, duboka dva metra, ponovo zatrpana. Ambasada Srbije u Budimpešti saopštila je da monstum koga je mađarska policija uhvatila, zajedno s dvoje domaćih pomagača, nije Srbin niti državljanin naše zemlje. Kako "Blic" saznaje, nezapamćeni zločin počinio je Makedonac.

- Od mađarske policije dobili smo informaciju da osumnjičeni nije naš državljanin, ni Srbin, kao i da je ambasada zemlje čiji je on državljanin obaveštena o slučaju i njegovom hapšenju - objašnjava sagovornik "Blica" iz Ministarstva inostranih poslova Srbije.

Makedonac je žive zakopao nekoliko ljudi, a kako je jutros javila Mađarska državna televizija - MTV nezapamćeni zločini su se dogodili u šumi ade Čepel, u južnom predgrađu Budimpešte, a istražni organi su na naznačenom mestu pronašli tri sveža leša i još tri ljudske lobanje, zakopane nekoliko meseci ranije. Kako se navodi, monstruozno krivično delo otkrila je jedna od žrtava, mladić poreklom iz Rumunije, koji je uspeo da se iskopa iz rupe, ode do kuće i obavesti policiju.

Prema njegovim rečima, osumnjičenog, koji je u međuvremenu priznao krivicu, poznavala je cela porodica. Povremeno je dolazio, tražio manje sume novca na zajam i uredno ga vraćao, verovatno kako bi zadobio njihovo poverenje. Prema navodima medija, tog dana osumnjičeni stranac je pozvao rumunskog poznanika do popiju pivo kod jednog bračnog para beskućnika dublje u šumi, a posle nekoliko ispijenih flaša sve troje su napali mladića, vezali mu ruke na leđima i bacili ga u unapred iskopanu rupu.

Napadači su mu u međuvremenu uzeli bankarsku karticu i prisilili ga da oda pin kod, ali ih ni to nije sprečilo da počine zločin. Mladić je nekako uspeo da se sam iskopa, zatim sukobi s tu ostavljenim psom kao stražarom, a onda odjurio u obližnju kuću.

Usput je od nekolicine prolaznika zatražio mobilni telefon da javi policiji, ali niko, onako okrvavljenom i blatnjavom, nije želeo da mu pozajmi. Masovna grobnica upućuje na zaključak da je ista metoda korišćena u više navrata.

Istragu o zločinu preuzeo je Nacionalni istražni biro (NNI), mađarska varijanta američkog FBI-a, javila je mađarska nacionalna agencija MTI. Portparol NNI Laslo Barta je saopštio da je pokrenuta istraga zbog krivičnog dela višetruko ubistvo, ali je odbio da kaže o koliko smrtnih slučajeva se radi.

Prema saznanju "Mađar hirlapa" u toku je pretraga šume gde se krivično delo dogodilo, jer je sasvim moguće da će biti nađeno još leševa. Novinar MTI-ija na licu mesta je video odnošenje četiri leša, a nezvanično se pominju i pronađeni ostaci ljudskog tela od pre više meseci.

List "Blik" navodi da su nađena tri sveža leša i još tri ljudske lobanje, dok "Nepsabašag" piše da se nezapamćeni zločin dogodio u šumovitom delu 23 budimpeštanskog kvarta, na adi Čepel, i to kraj puta koji vodi ka rečnoj luci.

Leševi su prebačeni na patologiju Ministarstva državne uprave i pravde kako bi se otkrio uzrok smrti i identitet žrtava, a istraga je nastavljena svim raspoloživim snagama. Stranac i dvoje Mađara, inače beskućnika, terete se da su namamljivali poznanike u udžericu pomenutog para u čepelskoj šumi "na piće", potom im uzimali novac i bankarske kartice, udarali po glavi, vezivali i žive bacali u ranije iskopanu raku, a potom posipali zemljom. Osumnjičeni za teško krivično delo su uhvaćeni za 24 sata.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA