RS uskoro dobija elektronske knjižice i kartone

Projekat uvođenja elektronskih kartona i knjižica u svim domovima zdravlja u Republici Srpskoj je u završnoj fazi, a e-zdravstvo će značajno pojednostaviti i unaprijediti rad u porodičnoj medicini.

RS uskoro dobija elektronske knjižice i kartone

Direktor Jedinice za koordinaciju projekata u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS Gordan Jelić rekao je da se trenutno obučavaju zdravstveni radnici, kako bi se što prije krenulo sa primjenom projekta elektronskog zdravstva.

"To će olakšati rad domova zdravlja, a biće od velike koristi i za pacijente koji će lakše moći da ovjere knjižice", istakao je Jelić i dodao da će značajno biti olakšano i upravljanje medicinskim podacima, te da će biti omogućen efikasniji i kvalitetniji rad zdravstvenih radnika.

Dodao je da je još neophodno uvezati sve timove porodične medicine u Srpskoj sa centralnom lokacijom, kako bi se olakšalo ažuriranje raznih šifrarnika koji se nalaze u softveru i kako bi se omogućila razmjena podataka između svih zainteresovanih strana u sistemu elektronskog zdravstva. Jelić je istakao da još ima dosta posla da se potpuno uvedu elektronski zdravstveni kartoni za sve građane u RS, u legislativnom smislu.

"Najvažnije je riješiti pitanje adekvatne zaštite zdravstvenih podataka stanovnika od mogućih zloupotreba", rekao je Jelić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA