Poslednji pozdravi majoru Blagoju Gavriloviću

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić rekao je na komemoraciji povodom smrti nekadašnjeg komandanta Druge semberske lake pješadijske brigade Vojske RS Blagoja Gavrilovića da je uvjeren da će se svi truditi da čuvaju Srpsku i slobodu srpskog narode za koje se Gavrilović zalago i borio.

Poslednji pozdravi majoru Blagoju Gavriloviću

Đokić je u bijeljinskom Gradskom bioskopu, gdje je održana komemoracija, istakao da je Gavrilović bio čovjek vrijedan poštovanja, kojeg je krasio entuzijazam, optimizam i borba za očuvanje Srpske.

"Ostaće upamćen po svojoj nesebičnosti i požrtvovanju za srpski narod, Republiku Srpsku i život u njoj, prenoseći na druge vrijednosti koje je imao i po kojima je bio jedan od onih najboljih koje je Srpska mogla da iznjedri", rekao je Đokić u ime Vlade Srpske.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije RS Dražen Perendija rekao je da je ime Blagoja Gavrilovića jedno od najsvjetlijih imena u plejadi ratne generacije koja je svoj život, snagu i zdravlje dala za današnju Republiku Srpsku.

"Malo je bilo takvih ljudi i patriota kao što je bio naš Gavro. Bio je junak i u posljednjim danima kada je nastupila bolest u kratkom vremenskom periodu, a bio je svjestan težine bolesti", istakao je Perendija.

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić rekao je da je Bijeljina izgubila čovjeka koji je imao ponos, a da je lično izgubio prijatelja sa kojim se poznavao od srednje škole, ratnih i poratnih dana.

Komemoraciji su, osim porodice, prisustvovali prijatelji, saboraci, predstavnici Vlade Republike Srpske, Boračke organizacije i opštinske vlasti. Posljednji pozdrav nekadašnjem ratnom komandantu uputili su i predstavnici opštinske Boračke organizacije, čiji je Gavrilović bio predsjednik, Trećeg pješadijskog RS puka, istočno-bosanskog korpusa Vojske Republike Srpske i Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Knjiga žalosti će u narednih 40 dana biti otvorena u prostorijama bijeljinske Boračke organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA