Namirnice najbogatije antioksidansima

Ovih pet namirnica bi trebalo da postanu deo vaše svakodnevne ishrane!

Namirnice najbogatije antioksidansima

Kada se govori o superhrani i lekovitim sastojcima prva ascijacija su antioksidansi. Oni zasita čine čuda za naš organizam - štite nas od različitih oboljenja, usporavaju starenje i jačaju imunitet.

BOROVNICE

Ove ukusne bobice više antioksidanasa i vlakana od većine voća i povrća. Pored toga, borovnice su bogate i flavonoidima, koji podstiču rad mozga, sprečavaju srčana oboljenja, preventivno deluju na rak i leče urinarne infekcije.

PARADAJZ

Ukusni paradajz ima široku šrimenu u kulinarstvu i na vrhu je liste najzdravijih namirnica. Sadrži moćne antioksidanse i deluje preventivno na rak prostate i organa za varenje. Brojne naučne studije su pokazale da likopen kojim paradjz obiluje, može da smanji rizik za srčana oboljenja i do 30 posto.

JAGODE

Njihov božanstven ukus nije jedini razlog da jedete sočne jagode. Ovi slasni plodovi štite zdravlje srca, smanjuju upale i antioksidansima čuvaju opšte zdravlje.

PASULJ

Jeste li znali da je pasulj jedna od najzdravijih namirnica? Ovo povrće je odličan izvor proteina, kalcijuma, vitamina, antioksidanasa, vlakana i drugih hranljivih materija.

TAMNA ČOKOLADA

Lepa vest za sve ljubitelje čokolade, ali one s većim sadržajem kakaoa. Ukoliko uživate u ukusu tamne čokoladem budite sigurni da u organizam unosite zaista zdrave sastojke, uključujući i moćne antioksidanse, piše Smatra se da tamna čokolada snižava krvni pritisak, uništava slobodne radikale i deluje preventivno na nastanak kancera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA