Uskoro video nadzor na mjestima divljih deponija

Na području Semberije radi se intenzivno na uklanjanju divljih deponija, a u skorije vrijeme biće postavljen video-nadzor na udarnim mjestima, rekao je Srni načelnik Komunalne policije Bijeljina Miodrag Đukić.

Uskoro video nadzor na mjestima divljih deponija

Postavljanje video-nadzora trebalo bi da pomogne pri identifikovanju prekršilaca, jer, prema riječima Đukića, najveći problem je što deponije nesavjesni građani formiraju krišom i noću.

"Prekršajne mjere koje u tom slučaju izreknemo trebalo bi da pomognu u sprečavanju stvaranja divljih deponija. Oni koji ih stvaraju svjesno čine prekršaj i nesavjesni su, jer rade na štetu savjesnih građana", istakao je Đukić.

Kazne za ovaj prekršaj iznose za fizička lica do 200 KM, za pravna lica do 2.000 KM a za odgovorna lica u pravnom licu do 500 KM.

Od početka godine u Semberiji je locirano 20 divljih deponija, a već polovina ih je sanirana. Samo prije tri godine na ovom području bilo je registrovano 69 divljih deponija.

Đukić ističe da se nada da će se preduzete aktivnosti nadležnih opštinskih organa i Komunalne policije na rješavanju ovog problema isplatiti i da će naredne godine broj divljih deponija biti još manji, jer je svima u interesu čista Semberija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA