Cijene u vrtićima bez promjena

U predškolskim ustanovama na području opštine Bijeljina još nisu popunjeni kapaciteti, osim u Javnoj ustanovi Dječiji vrtić "Čika Jova Zmaj", a cijene su uglavnom ostale na prošlogodišnjem nivou.

Cijene u vrtićima bez promjena

Drago Đurić, direktor vrtića "Čika Jova Zmaj", rekao je da je u posljednje dvije godine veliki odziv djece jasličkog uzrasta, te dodao da ova ustanova raspolaže sa četiri objekta - dva u Bijeljini, po jedan u Janji i Dvorovima - koji rade po programu cjelodnevnog, skraćenog i produženog boravka.

"Mjesta trenutno ima samo još u vrtiću u Dvorovima, a cijene su na nivou prošlogodišnjih i iznose 160 KM za cjelodnevni boravak, a 60 KM za skraćeni", naveo je Đurić.

Cijene boravka ostale su iste i u Ustanovi za djecu i dječije zabavište "Dragan i Zoran" gdje cjelodnevni boravak košta 260 KM, a produženi 180 KM.

Direktor ove ustanove Novka Jelić rekla je da je kapacitet vrtića 250 djece, da je trenutno popunjen 50 odsto i da je u toku upis za narednu radnu godinu.

Za cjelodnevni boravak djeteta u Dječijem vrtiću u prirodi "Štrumfograd" potrebno je izdvojiti 180 KM, a trenutno je popunjeno više od 100 mjesta.

Direktor ovog vrtića Jadranka Pastorković rekla je da ne namjeravaju da povećava cijenu i da je ostalo 20-ak slobodnih mjesta u obja objekta vrtića "Štrumfograd".

U Dječijem obdaništu "Dimeks", koji raspolaže kapacitetom od 90 mjesta, do sada je upisano 40 djece.

Prema riječima direktorke Smilje Starčević cijena za cjelodnevni boravak za jedno dijete iznosi 160 KM, a ako su dva djeteta iz iste porodice u vrtiću onda je cijena 150 KM po djetetu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA