Novi dokazi o nepotizmu u Vladi Federacije

  • BiH
  • 17. Aug 2011.

Nakon što je federalni premijer Nermin Nikšić odustao od namjere da svog brata Mirsada Nikšića imenuje u Upravu "Elektroprivrede BiH", "Dnevni avaz" otkriva da ga je on, ipak, postavio na drugu direktorsku dužnost!

Novi dokazi o nepotizmu u Vladi Federacije

Kako saznaje Dnevni Avaz, 27. lipnja ove godine Nermin Nikšić je, između ostalih, potpisao i odluku o imenovanju Mirsada Nikšića za v. d. izvršnog direktora za upravljanje i održavanje u Javnom poduzeću "Autoceste Federacije BiH".

Istog dana udario je pečat i na to da u tom preduzeću za v. d. izvršnog direktora za ekonomsko-financijske poslove bude imenovan Ivan Šakota, zet Jerka Ivankovića Lijanovića, federalnog dopremijera i ministra poljoprivrede. Šakota je ranije postavljen i za predsjednika Nadzornog odbora (NO) Razvojne banke FBiH.

Inače, Nikšićev brat Mirsad do sada je radio u "Reviconu", čiji je vlasnik Marin Ivanišević, visokopozicionirani kadar SDP-a. Vrijedi spomenuti i da je Nikšićeva vlada prije nekoliko mjeseci za člana NO "Naftnih terminala FBiH" imenovala Milana Dmitrovića, također uposlenika Ivaniševićevog "Revicona".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA