Kad Murinjo uvrće uši

  • VIDEO
  • 18. Aug 2011
  • 6867

Svega je bilo sinoć na ''Kamp Nou'' u španskom Superkupu, pet golova, jakih duela, crvenih kartona na sve strane, ali se jutro posle, ne priča mnogo o fudbalu, već o kulturi i manirima "specijalnog" trenera.

Barselona je osvojila prvi trofej u sezoni, zasluženo jer je bila bolja rezultatski, ali najviše pažnje privukao je incident, kada je Žoze Murinjo prišao Titu Viljanovi i zavrnuo mu uvo! Naravno, Viljanov je odgovorio guranjem...

Defanzivac Barselone Žerar Pike ne razume postupak Portugalca. "Sramota, uvek je isto. Neko mora da preduzme mere. Murinjo uništava španski fudbal. Postoji priča o Kataloncima, ali problem je sa Madriđanima. Slike govore više od reči", besan je bio fudbaler Barselone. Sa druge strane, Murinjo se "pravi lud".

"Nećemo biti u pravu ako kažemo da smo srećni. Ovo je nebitna titula, ali nismo srećni jer je nismo osvojili. Oba meča smo odigrali fantastično, bili smo briljantni. Kada pogledate mečeve protiv Barselone u poslednja četiri meča, vidi se balans.

Mnogo remija, jedna pobeda za nas i jedna za njih, znači da ove utakmice imaju priču koja ne zaslužuje da bude ispričana", rekao je Murinjo posle utakmice. Strateg Barse Pep Gvardiola je bio zgranut situacijom.

"Postoje stvari koje ne smeju da se dese. Murinjo mora da zna ko je i šta je. Ja znam ko je Karanka. Tito je veoma važan za naš tim", rekao je Pep.