Osuda najavljenog premještanja sjedišta Željeznica

Samostalni sindikat mašinovođa “Željeznica Republike Srpske” (ŽRS), koji je jedan od šest sindikata koji djeluju u ovom preduzeću, izrazio je nezadovoljstvo najavljenim premještanjem sjedišta ŽRS-a iz Doboja u Banjaluku koje je predviđeno za naredni mjesec.

Osuda najavljenog premještanja sjedišta Željeznica

"Zgroženi smo pred takvim najavama da se Željeznice dijele i većina institucija Srpske premješta na jedno mjesto, što je pokušaj centralizacije, pod plaštom nove sistematizacije i racionalizacije", navodi se u saopštenju Samostalnog sindikata mašinovođa ŽRS-a, koje je potpisao predsjednik ovog sindiktata Simo Cvjetković.

Iz Samostalnog sindikata mašinovođa ŽRS-a poručuju da će pozdraviti svaki dobronamjeran potez Uprave ŽRS-a da se nagomilani problemi riješe, i izražavaju spremnost da učestvuju u pronalaženju rješenja i daju puni doprinos za dobrobit željeznice i cjelokupne privrede Srpske.

"Ukoliko se najavljene spekulacije i ostvare plašimo se samoorganizovanja i nepredviđenih postupaka radnika čije nezadovoljstvo više nećemo moći kontrolisati", smatraju u Sindikatu mašinovođa ŽRS i ograđuju se od "eventualnih neželjenih posljedica koje bi mogle nastupiti u novonastalim okolnostima i Željeznice dovesti u potpuni kolaps".

U saopštenju se navodi da će se Samostalni sindikat mašinovođa ŽRS-a boriti svim dozvoljenim i zakonskim sredstvima, kako bi zaštitio sve radnike ŽRS, čiji su egzistencija i opstanak pod znakom pitanja sa sadašnjom Upravom. Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić izjavio je ranije da nema informaciju o spekulacijama prema kojima rukovodstvo Željeznica namjerava dio uprave preseliti iz Doboja u Banjaluku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA