Alkalaj želi da našteti Republici Srpskoj

Član Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Milica Marković izjavila je da ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj, koji je potpisao nekoliko sporazuma sa palestinskim samoproglašenim državnim ministarstvima, na taj način želi da našteti Republici Srpskoj, koja ima dobre odnose sa Izraelom.

Alkalaj želi da našteti Republici Srpskoj

Markovićeva smatra da su ovakvi potezi Alkalaja još jedna slika njegovog rada u proteklom mandatu, gdje je isključivo bio ministar Bošnjaka.

- Smatram da je ovakvo ponašenje neprihvatljivo i nedopustivo. S druge strane, sve dok je Alkalaj ministar, moramo biti spremni na sve. Nisam iznenađena činjenicom da na jedan način podržava zahtjeve Palestine, rekla je Markovićeva za "Fokus".

Iako je Palestinska uprava svjetlosnim godinama daleko od priznanja nezavisnosti i državnosti, pojedine institucije u BiH prema tom dijelu teritorije Izraela već odavno se odnose kao prema samostalnoj državi, piše ovaj list.

Primjera za to ima mnogo, a jedan od najupečatljivijih jeste postojanje ambasade Palestine u Sarajevu, što je ovjekovječeno i na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva inostranih poslova BiH na spisku zemljama koje imaju svoja diplomatsko-konzularna predstavništva u BiH, gdje se navodi i "država Palestina", navodi list.

Resorni ministar Sven Alkalaj u svom dosadašnjem mandatu potrudio se da potpiše i nekoliko sporazuma sa palestinskim samoproglašenim državnim ministarstvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

17°

  • 05:00

    17°C
  • 08:00

    18°C
  • 11:00

    22°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

86 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

329 cm

Promjena: 1cm

Podaci ažurirani: 20. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI