Zavičajni pisci pred domaćom publikom

Članovi Udruženja književnika Republike Srpske iz podružnice u Bijeljini u saradnji sa Narodnom bibliotekom "Filip Višnjić" predstavili su svoj rad domaćoj publici na književnoj večeri pod nazivom "Zavičajni pisci svom gradu".

Zavičajni pisci pred domaćom publikom

Domaćin književne večeri bila je Ljiljana Lukić, koja je najavila da priprema izlazak tri nova romana.

"Mi pišemo i stvaramo, objavljujemo knjige i sarađujemo u časopisima širom svijeta, imamo odličnu saradnju sa srpskom dijasporom, ali želimo da taj svoj rad češće i ovako u ličnom kontaktu predstavimo publici za koju svi stvaramo", rekla je Lukićeva.

Predsjednik bijeljinske podružnice Jelina Đurković izjavila je novinarima da je na prostorima Semberije, Majevice, Birča i Posavine aktivno 10 članova Udruženja književnika Republike Srpske.

Prema njenim riječima, iza njih su desetine objavljenih knjiga i bezbroj tekstova objavljenih u časopisima širom svijeta, a samo u prošloj godini objavljeno je pet novih naslova.

"Tu smo, živi i zdravi, i radimo, to je poruka koju na svaki način šaljemo svojom poezijom i prozom, svojim stvaralaštvom", istakla je Đurkovićeva.

Pisac Zdravko Zgonjanin nazvao je druženje sa publikom književnom svetkovinom, prilikom da se zavičajni pisci okupe, druže i predstave svoj rad domaćoj publici i medijima.

On je rekao novinarima da pisci Srpske koji žive i stvaraju u Bijeljini još u svom gradu nemaju prostoriju za rad, kao ni finansijsku podršku, što svakako priželjkuju i očekuju da će biti ostvareno tokom godine.

Prema Zgonjaninovim riječima, Semberija je rasadnik dobrih pisaca i mnogo ih je koji stvaraju i objavljuju na ovim prostorima, zbog čega očekuje da će se bijeljinski krug pisaca uskoro i proširiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA