Parada ponosa u Podgorici

Inicijativni odbor prve LGBT organizacije u Crnoj Gori - "Forum progres" najavio je održavanje "Parade ponosa" u Podgorici ove godine i predložio da ministar za ljudska i manjinska prava Ferhat Dinoša bude predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije, pišu crnogorski mediji.

Parada ponosa u Podgorici

z te organizacije saopšteno je da je Dinoši upućen zvaničan dopis, u kojem se od njega traži da prihvati prijedlog za njegovo imenovanje ili da ponudi drugo kadrovsko rješenje iz crnogorske Vlade.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Mandat tog odbora je da okupi zvaničnike, javne ličnosti i profesionalce, s ciljem pripreme svih uslova za održavanje prve "Parade ponosa" u Crnoj Gori - saopštili si iz "Foruma progres".

Da li će se Dinoša naći na čelu Organizacionog odbora i da li će predvoditi prvu crnogorsku gej paradu, crnogorski mediji nisu uspjeli da saznaju, jer je ministru bio isključen telefon.

Zamjenik ministra Sahudin Delić kazao je da je Dinoša upoznat sa ponudom "Foruma progres", ali nije mogao da kaže kako će ministar postupiti u tom slučaju. Dinoša je nekoliko puta do sada kazao da se on ni u kom slučaju neće naći u defileu.

Inicijativni odbor te organizacije utvrdio je radni moto parade - "Život treba živjeti" sa, kako su objasnili, namjerom da i u Crnoj Gori, kao što je to slučaj u drugim zemljama Evrope i svijeta, putem javne manifestacije, obilježe i proslave sva ljudska prava, uključujući i prava LGBT osoba.

U LGBT "Forumu progres" saopštili su da su zvanično od Uprave policije zatražili da prikupi i obradi odgovarajuće bezbjednosne informacije i izvrši bezbjednosnu procjenu održavanja "Parade ponosa" u Podgorici.

 

20°

  • 14:00

    20°C
  • 17:00

    20°C
  • 20:00

    17°C
Umjereno oblačno

189 cm

Drina Radalj

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI