Savremena biblioteka 21. vijeka

Bijeljinska biblioteka "Filip Višnjić" i ove godine će raditi na obradi, zaštiti i istraživanju svoje riznice stare i rijetke knjige i legata, a do kraja juna bi trebalo da bude završen i projekat digitalizacije zavičajne građe i stare i rijetke knjige.

Savremena biblioteka 21. vijeka

Program je veoma ozbiljan i precizno formulisan te zahtijeva stručan i veoma profesionalan pristup u realizaciji. Ovakav projekat trajno bi osposobio Biblioteku za ovo veoma važno područje djelatnosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Realizacija projekta počela je prošle godine, a finansira ga španski Fond za milenijumske razvojne ciljeve /MDGF/ u koordinaciji sa UNDP-om, UNICEF-om i UNESKO-om, kao i Administrativnom službom opštine Bijeljina.U programu rada biblioteke za 2011. navodi se da će biti nastavljene aktivnosti na povećanju broja korisnika i druge bibliotečke djelatnosti u cilju stvaranja savremene biblioteka 21. vijeka.

Biblioteka će, u zavisnosti od finansijskih sredstava, nastaviti započetu dinamiku kompletiranja publikacija koje nedostaju, kao i kontinuiranu nabavku knjiga periodike u skladu sa standardima.

Biće nastavljene aktivnosti na približavanju knjige čitaocu razvijanjem aktivnosti radionica za mlađe čitaoce - književne radionice i male pričaonice, koje pokazuju konstantne rezultate.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Biblioteka će, kao i u prethodnoj godini, organizovanjem književnih večeri, predstavljanjem značajnih književnih ostvarenja i susretima sa poznatim imenima iz svijeta književnosti i nauke, svoje čitaoce upoznavati sa najznačajnijim savremenim kulturnim dostignućima.

Biće organizovani i naučni skupovi, okrugli stolovi, tribine i predavanja o najaktuelnijim temama kako bi ova ustanova kulture ostvarila i edukativnu funkciju.U skladu sa zakonskim obavezama, Biblioteka će obavljati matične poslove za biblioteke na svom matičnom području, organizovati pripremu za polaganje stručnih ispita za bibliotekare i seminare na lokalnom nivou za knjižničare i bibliotekare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA