Sastanak Dodik - Jeremić U Banja Luci

Poruke koje je uputila njemačka kancelarka, Angela Merkel, zvaničnom Beogradu, imaće strateške posljedice po region Balkana, ocijenio je ministar spoljnih poslova Srbije, Vuk Јeremić, nakon razgovora s predsjednikom RS, Miloradom Dodikom, danas u Banjaluci.

Sastanak Dodik - Jeremić U Banja Luci

Јeremić nije želio da kaže šta pod tim konkretno misli, naglasivši da tokom dana putuje u NJujork, gdje će u ponedjeljak prisustvovati sjednici Savjeta bezbjednosti UN, na kojoj će se razgovarati o Kosovu.

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, rekao je da je poruka njemačke kancelarke nekorektna i da međunarodna zajednica nastavlja sa praksom dvostrukih aršina. Predsjednik Dodik je naglasio da Republika Srpska neće ostati ravnodušna prema rješavanju kosovskog pitanja.

On je poručio da će insistirati da BiH zauzme jedinstven stav, kada je riječ o ovom najvažnijem regionalnom problemu.NJemačka kancelarka Angela Merkel, tokom posjete Beogradu, zatražila je da paralelne institucije na sjeveru Kosova, budu ukinute.

Predsjednik Srpske je naglasio da je Јeremića upoznao o najnovnijih dešavanjima u vezi sa formiranjem Savjeta ministara BiH ističući da osim današnjeg sastanka sa liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem nema drugih sastanaka i da nije spreman da inicira takve sastanke. Kada je riječ o odnosima Republike Srpske i Srbije, Dodik je rekao da je ta saradnja svaki dan sve bolja i najavio nastavak projekata usklađivanja obrazovnih programa Srpske i Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

14°

  • 23:00

    14°C
  • 02:00

    13°C
  • 05:00

    10°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

97 cm

Promjena: 2cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI