BiH priznala novu libijsku vlast

  • BiH
  • 25. Aug 2011.

Predsjedništvo BiH danas je priznalo Prelazno nacionalno vijeće Libije kao jedinog legitimnog predstavnika libijskog naroda.

BiH priznala novu libijsku vlast

Predsjedništvo BiH zadužilo je Ministarstvo inostranih poslova BiH da uputi predstavnika Ministarstva da stupi u kontakt sa predstavnicima Prelaznog nacionalnog vijeća Libije radi nastavka razvoja bilateralnih odnosa, te zaštite ekonomskih interesa BiH i njenih građana.

Odluka je donesena danas na 11. hitnoj sjednici Predsjedništva BiH, saopšteno je iz ove institucije. Predsjedništvo BiH juče nije donijelo odluku o priznanju Revolucionarnog savjeta Libije, već je to prolongiralo dok dobije dovoljno informacija o trenutnim dešavanjima u toj zemlji i refleksiji cijele situacije na BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je juče da je potrebno odmjeriti da li bi to što bi BiH priznala nove libijske vlasti bio korak ka miru ili to ne bi značilo ništa ukoliko to ne bi učinile velike države, kao i to da li situacija u Libiji vodi uspostavljanju demokratskih procesa u toj zemlji ili daljim podjelama protiv kojih je BiH.

Protivnici dosadašnjeg libijskog lidera Moamera Gadafija, uz podršku NATO-a, nedavno su u ušli u Tripoli nakon šest mjeseci od početka pobune u toj zemlji. Trenutno se ne zna gdje se nalazi Gadafi, koji je gotovo 42 godine vladao, i za njegovo ubistvo ili hapšenje raspisana je nagrada od 1,7 miliona dolara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA