Dodik sprema veliku čistku!

Dodik je zvanično najavio da će do promjena doći u Bijeljini, gdje je na posljednjim izborima SNSD doživio pravi debakl, a gradski odbor od tada raspušten. On je kazao da će u narednom periodu doći do izbora novog rukovodstva u Bijeljini, ali da ni druge opštine neće biti pošteđene promjena.

Dodik sprema veliku čistku!

Nakon subotnje sjednice Glavnog odbora SNSD-a i izbora najužeg rukovodstva stranke, predsjednik najjače političke partije u Srpskoj, Milorad Dodik, pokrenuo je proces reorganizacije većeg dijela opštinskih i gradskih odbora, koja podrazumijeva čistku dosadašnjih kadrova na tim pozicijama, saznaje Press.

- U pojedinim gradskim i opštinskim odborima stranke biće izvršeno prilagođavanje strukture novom stranačkom statutu, dok će u nekima biti imenovana nova struktura ili sprovedeni izbori - rekao je Dodik.

Nema povlašćenih

Prema riječima izvora Pressa iz vrha SNSD-a, cijela organizacija u Semberiji bi uskoro trebalo da se nađe na udaru vrha stranke. Po njegovim riječima, odavno postoji plan za određene kadrovske i organizacione promjene u većini opština iz Izborne jedinice šest.

- Od opštih izbora u Semberiji nije bilo većih promjena, niti je neko nešto radio na tom planu. Zato će, pored Bijeljine, u kojoj još nije izabran gradski odbor i za koju je planirano da budu provedeni unutarstranački izbori, do određenih kadrovskih promjena sigurno doći i u Šamcu, Ugljeviku, Pelagićevu i Donjem Žabaru, dok bi se u Loparama i Brčkom moglo insistirati samo na većem i primjetnijem angažovanju dosadašnjih kadrova - tvrdi izvor Pressa.

On dodaje da će, pored semberskih opština, promjene uslijediti i u Kotor Varošu i Bratuncu, dok nije isključeno da i u Prnjavoru dođe do smjene sadašnjeg opštinskog rukovodstva. - Organizacije u ovim opštinama su na izborima i poslije njih u potpunosti podbacile i nikako ne uspijevaju da se oporave, tako da se razmatraju kako smjene, tako i uvođenje novog načina rada, ali konačna odluka vjerovatno će biti poznata nakon prve sjednice predsjedništva stranke - rekao je izvor Press-a.

Sve opštine važne

Da će SNSD u narednih mjesec dana početi sa sveobuhvatnim analiziranjem rada opštinskih i gradskih odbora potvrdio nam je i novi generalni sekretar ove stranke, Luka Petrović, koji navodi da će to biti jedan od prvih poteza novog rukovodstva.

- U narednom periodu skeniraćemo sve gradske i opštinske odbora stranke u RS, te ponuditi prijedloge i rješenja za poboljšanje rada partijskih struktura na terenu. Pored toga, čvrsto ćemo insistirati na unifikaciji rada partije gdje će svi opštinski odbori zauzeti mjesto prema rezultatima rada i gdje niko neće imati neke povlastice. Shodno tome, imaćemo više parametara po kojima ćemo raditi skeniranje, a tamo gdje utvrdimo da je to potrebno, vršićemo određene promjene, kadrovske ili taktičke - rekao je Petrović.

On je naveo da nijedna lokalna jedinica neće biti preskočena i da prilikom narednih poteza rukovodstva partije neće biti različitih aršina.

- Nama su jednako važni i Oštra Luka i Bijeljina, te svaka druga opština u RS. Zbog toga nećemo dopustiti da dobar rad pojedinih opštinskih odbora ostane neprimijećen ili da loš rad ostane nekažnjen. Naravno, sve ovo će voditi jačanju stranke i apsolutnoj pobjedi na narednim izborima - rekao je Petrović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA