SNSD i SDS pregovaraju o saradnji na lokalnim izborima

Savez nezavisnih socijaldemokrata i Srpska demokratska stranka na sastanku na Jahorini 2. i 3. septembra razgovaraće o saradnji na lokalnim izborima u BiH naredne godine, tvrdi potredsjednik SNSD-a Igor Radojičić.

SNSD i SDS pregovaraju o saradnji na lokalnim izborima

Radojičić nije želio direktno odgovoriti da li će SNSD otvoreno ponuditi koaliciju SDS-u, ali je naveo da će ta tema sigurno biti otvorena, pojasnivši da su dosadašnja iskustva pokazala da dvije stranke veoma dobro sarađuju u pojedinim opštinama u Republici Srpskoj.

"Mi smo zainteresovani za razgovor o lokalnim izborima iduće godine da bismo vidjeli možemo li imati zajednički opšti ili pojedinačni pristup. Možda ćemo našim opštinskim odborima dati odriješene ruke da se dogovaraju, možda sklopimo dogovor na republičkom nivou, a nije isključeno ni da SDS ode sa drugim opozicionim partijama, ali to je opet pitanje za njih", rekao je Radojičić'za "Pres".

On je za PDP i DP rekao da pokušavaju da vode opozicionu politiku sa kapacitetom koji nemaju, kao i da pokušavaju da SDS-u, koji je znatno veći po svim osnovama, nametnu neku svoju politiku. Odgovarajući na pitanje kada će biti formiran novi Savjet ministara, Radojičić je odgovorio da su stvari zakovane i da SDP vidi samo nekog svog na mjestu ministra inostranih poslova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA