Sednica SB UN o Kosovu odložena

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija odložio za utorak redovnu sednicu na kojoj će se razmatrati izveštaj generalnog sekretara Ban ki Muna o stanju na Kosovu.

Sednica SB UN o Kosovu odložena

Sednica posvećena stanju na Kosovu trbalo je da počne danas u 16 časova po srednjoevropskom vremenu.Kako prenosi agencija Tanjug, zbog problema u Njujorku, nastalih kao posledica uragana Ajrin, pokazalo se da nema uslova za održavanje sednice SB u palati UN.

Inače, izveštaj generalnog sekretara UN koji će se razmatrati, obuhvata period do 15. jula, i njime nisu obuhvaćeni incidenti na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak koji su se dogodili krajem prošlog meseca. Tada su podsetimo, pripadnici specijalne jedinice kosovske policije administrativne prelaze pokušali da ih stave pod kontrolu.

O tim događajima članice Saveta bezbednosti upoznaće novi vršilac dužnosti šefa Misije UN na Kosovu Farid Zarif. Srbiju na sednici predstavlja Vuk Jeremić koji se nada usvajanju Predsedničkog saopštenja koje je podnela Rusija. Njime se Priština osuđuje zbog primene sile i zahteva da se situacija vrati na pređašnje stanje. Sednici će prisustvovati i kosovski ministar inostranih poslova Enver Hodžaj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA